Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Με μεγάλη επιτυχία η χοροεσπερίδα των Λαφινιωτών .


 

Περίσσιο το μεράκι της νέας γενιάς των Λαφινιωτών !
Μεγάλη ελπίδα γα τον τόπο μας η Πρόεδρος Βέττα Κοριμέτζα ! 
Έχουμε πει πολλές φορές εδώ στο dovroi.gr ότι τα ορεινά χωριά μας, η δική μας μικρή πατρίδα, όσο και αν η εξέλιξη του σύγχρονου κόσμου της επέφερε την εγκατάλειψη και την ερήμωση , μπορεί να ελπίζει όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα την αγαπούν .
Στο πέρασμα των χρόνων, από τον πόλεμο και δώθε, όσοι έφυγαν από τα χωριά μας και δημιούργησαν σε άλλα μέρη και κυρίως την Αθήνα, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης δεν ξέχασαν την Ορεινή μας Πατρίδα.
Ο νους τους ήταν πάντα εκεί, στις αγέρωχες βουνοκορφές μας, κοντά στα λιθοσόρια και τα μουσκεμένα από ιδρώτα μικροχώραφα, τις ρεματιές με τα γάργαρα νερά τους, τα ελάτια και τα λεβεντόκορμα δέντρα που κάποτε αποτελούσαν το αποκούμπι του τσοπάνη και του κοπαδιού τόσο στον ήλιο του καλοκαιριού όσο και στο λυσασμένο ανεμοδούρι του χειμώνα.
Για αυτούς τους ανθρώπους πρέπει  όλοι εμείς σήμερα να είμαστε περήφανοι γιατί αυτή την αγάπη τους τη μεταλαμπάδευσαν και στα παιδιά τους. Η φύτρα αυτών των ανθρώπων, η νέα γενιά της Ορεινής μας Πατρίδας δημιούργησε στην Αθήνα το έτος 2008 εκείνο το ιστορικό συνέδριο. Αυτή η νέα γενιά δραστηριοποιήθηκε στους συλλόγους του Αετού και του Παχτουρίου με επιτυχή για τον τόπο μας αποτελέσματα.
Πρόσφατα με χαρά διαπιστώσαμε ότι η νέα γενιά δραστηριοποιείται και στο σύλλογο της Λαφίνας. Και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με τη ποιότητα και την κουλτούρα των νέων συμπατριωτών μας που δραστηριοποιούνται στους συλλόγους των χωριών μας.
Τη Κυριακή 9 Μαρτίου ο σύλλογος της Λαφίνας πραγματοποίησε στην Αθήνα την ετήσια χοροεσπερίδα του στο κέντρο «ΤΑ ΒΑΡΕΛΙΑ» κοντά στην πλατεία Καραϊσκάκη. Η νεαρή και δραστήρια πρόεδρος του συλλόγου Βέττα Κοριμέντζα, η Αντιπρόεδρος Χαρά Βλάχου και τα άλλα νεαρά μέλη του διοικητικού συμβουλίου βρήκαν αυτή την υπέροχη και μάλιστα σε οικονομική τιμή αίθουσα και με το περίσσιο μεράκι τους δημιούργησαν μία υπέροχη ατμόσφαιρα όπου 150 και πλέον Λαφινιώτισσες και Λαφινιώτες με τους φίλους τους διασκέδασαν με την ψυχή τους από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Όσο για τη φιλοξενία των Λαφινιωτών στη χοροεσπερίδα τους, η γνωστή φιλοξενία όλων των Ορεινών.
Τα χορό των Λαφινιωτών τίμησε με την παρουσία του ο Λαφινιώτης δημοτικός σύμβουλος Κώστας Βλάχος, ο πρόεδρος της αδελφότητας Παχτουριωτών Κώστας Βασιλάρας,ο πρόεδρος του συλλόγου Αετού Παντελής Τσάκαλος συνοδευόμενος από το Γραμματέα Νίκο Καρανάσιο. Αρνητικό χαρακτηρίζουμε το γεγονός της μη παρουσίας συμπατριωτών μας από τα γύρω χωριά .



Η Πρόεδρος Βέττα Κοριμέντζα (φωτό πάνω)  με το μεράκι της, το δυναμισμό της, τη σεμνότητά της και την αγάπη της για το χωριό,  αποτελεί για όλους όσους τη γνωρίσαμε τη μεγάλη ελπίδα για την Ορεινή  μας Πατρίδα . Βέβαια όπως προαναφέραμε και ο αείμνηστος  πατέρας της, ο ευπατρίδης των ορεινών Σωκράτης Κοριμέτζας, μεταλαμπάδευσε στα παιδιά του τη δική του μεγάλη  αγάπη για τα χωριά μας . 
Όλοι εμείς που νοιαζόμαστε για την Ορεινή μας Πατρίδα πρέπει να είμαστε αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες των νεαρών συμπατριωτών μας που δραστηριοποιούνται στους συλλόγους μας . Είναι τώρα ευκαιρία να δοκιμάσουμε διασυλλογικές συνεργασίες  και να δημιουργήσουμε από κοινού μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα σχετίζονται με την ιστορία της Ορεινής μας Πατρίδας, τους ανθρώπους της, τα ήθη και τα έθιμά μας που κληρονομήσαμε και που χάνονται στο πέρασμα των χρόνων .  
Είναι ίσως ευκαιρία να ξανασυζητήσουμε για την  αναβίωση της ιστορικής Ομοσπονδία των συλλόγων ή για μια Ένωση συλλόγων με ορισμένο σκοπό .
 
 
 
 
 
 
www.dovroi.gr
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Τσάκαλο .