Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

22χρονη έβαλε τα γυαλιά στην Βank of America...


Οι αγώνες δικαιώνονται! Αυτό αποδεικνύει η ιστορία της 22χρονης Μόλι Κάτσπολ, η οποία "κούρεψε" την αμερικανική τράπεζα Bank of America.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Στα τέλη του Σεπτεμβρίου η εν λόγω τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει χαράτσι ύψους 5 δολαρίων τον μήνα στους κατόχους πιστωτικών καρτών.
Η 22χρονη υποαπασχολούμενη απόφοιτος κολλεγίου Μόλι Κάτσπολ θεώρησε πως επρόκειτο για ένα σκληρό χαράτσι. Έτσι αποφάσισε να κάνει κάτι για να το αλλάξει. 
Στράφηκε λοιπόν στη διαδικτυακή πλατφόρμα Change.org, η οποία οργανώνει δημόσιες αιτήσεις και έστειλε ανοιχτό γράμμα προς την τράπεζα στο οποίο χαρακτήριζε την έξτρα χρέωση ως «απαράδεκτη».

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες η καμπάνια της άρχισε να κινεί το ενδιαφέρον του κόσμου και των μίντια. Όταν κατάφερε να μαζέψει 100.000 υπογραφές, απέσυρε τα χρήματά της από την τράπεζα και μπροστά στις κάμερες έκοψε την πιστωτική της κάρτα.
Στην συνέχεια, κατέθεσε τα χρήματά της σε άλλη τράπεζα.

Μετά από λίγο καιρό μαζεύτηκαν περίπου 306.000 υπογραφές. Έτσι η τράπεζα ανακοίνωσε πως αποσύρει το σχέδιο για την επιβολή της χρέωσης των 5 δολαρίων.
Η Μόλι έγινε λαϊκή ηρωίδα, η νίκη της, ωστόσο, πιστοποιεί και τη δύναμη που έχουν πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...
Αν και αστέρι των μίντια, η 22χρονη έχει πιο επείγουσες ανάγκες να καλύψει.

ΠΗΓΗ: madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου