Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

...μυστικά της Κουζίνας



@ Αν χρειαστείτε για το ...γλυκό σας ανθόνερο και ξαφνικά ανακαλύψετε ότι δεν έχετε, βράστε σε ένα κατσαρολάκι νερό, μια φλούδα πορτοκάλι και μερικά γαρίφαλα, στραγγίστε και χρησιμοποιήστε αυτό το ζωμό.

@ Για περισσότερο άρωμα στο κέικ σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μείγμα από πορτοκαλόφλουδες ψιλοκοκομμένες και μέλι, το οποία διατηρείτε στο ψυγείο σας σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά.

@ Για ελαφρύ τσιγάρισμα, βάζετε ελάχιστο λάδι στο σκεύος και το αφήνετε να κάψει. Κατόπιν ρίχνετε τα υλικά που θέλετε να τσιγαρίσετε και τα ανακατεύετε συνεχώς. Επειδή το λάδι είναι λίγο, προσθέτετε λίγες σταγόνες νερό, για να μην κολλήσουν, και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα.

@ Πριν καθαρίσετε το ψάρι τρίψτε το ελαφρά με λίγο ξίδι, έτσι, τα λέπια θα βγουν πιο εύκολα.

@ Αν θέλετε να διατηρήσετε τις πατάτες σας και να μη φυτρώσουν, βάλτε ανάμεσά τους 1-2 μήλα.

@ Για λεκέ από λάδι: τρίβετε με μια κομμένη πατάτα πάνω στο λάδι. Θα πάρει το λάδι που κινδυνεύει να απορροφήσει το έπιπλο.

@ Για να μη σβολιάζει ο πουρές πρέπει το γάλα που προσθέτετε όταν τον ετοιμάζετε να είναι καυτό.

@ Για αφράτα κεφτεδάκια ή μπιφτέκια, ρίξτε μέσα στον κιμά λίγο ξίδι ή λίγη μπίρα. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο ψωμί ζουμί από κομμένα κρεμμύδια ή λίγο κρασί ή ούζο.

@ Για να μη μαυρίσουν τα μανιτάρια βάλτε τα μέσα σε νερό με λεμόνι.

@ Αν θέλετε να παρασκευάσετε το δικό σας ξίδι, σε μισό μπουκάλι κρασί βάλτε ένα μακαρόνι χοντρό με τρύπα στη μέση. Όταν λιώσει το μακαρόνι, το ξίδι σας είναι έτοιμο.

@ Για να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων, τοποθετήστε στο εσωτερικό ένα μπολ με νερό, μέσα στο οποίο θα έχετε διαλύσει το χυμό ενός λεμονιού και αφήστε το για 3-4 λεπτά να βράσει στην υψηλή ένταση. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό πανί.

@ Όταν παρασκευάζετε κάποια κρέμα σοκολάτας για γλυκά, προσθέστε στο κακάο 1 κουταλάκι ελληνικό καφέ. Η κρέμα θα γίνει πιο γευστική.

@ Για κέικ αφράτα ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό φτιάχνετε με αβγά, να χτυπάτε πάντα μόνα τους τα αβγά και μετά να τα ενώνετε με τη ζύμη. Έτσι η ζύμη σας δεν θα ξανακάτσει ποτέ.

@ Αν θέλετε να φουσκώσει γρηγορότερα η ζύμη του ψωμιού ή του τσουρεκιού, ζεστάνετε το αλεύρι στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία λίγο προτού το χρησιμοποιήσετε στη συνταγή σας.

@ Για να καθαρίσετε τον καμένο πάτο της κατσαρόλας σας χωρίς τρίψιμο, βάλτε ένα κρεμμύδι κομμένο να βράσει για λίγα λεπτά.

@ Αν το κέικ σας άρπαξε στο ψήσιμο, μην το πετάξετε. Ξύστε τα καμένα σημεία και καλύψτε το με γλάσο σοκολάτας ή μαρμελάδα.

ΠΗΓΗ: womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου