Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Έρχεται η συντέλεια του κόσμου;



12/12/2012... Δεισιδαιμονίες, προκαταλήψεις, προλήψεις, δοξασίες... Οι Μάγια προφήτευσαν ότι σήμερα θα καταστρεφόταν η ανθρωπότητα. Μετά αναφέρθηκε ότι παρερμηνεύθηκε και η ουσιαστική ημερομηνία για τη συντέλεια του κόσμου είναι η 21η Δεκεμβρίου. Η προφητεία τους μάλιστα, χρόνια τώρα, είχε στοιχειώσει τη ζωή πολλών. Ωστόσο η 12/12/12 βαίνει σιγά σιγά προς το τέλος της και η ανθρωπότητα ακόμη στέκει καλά! 

Θα πρέπει να περάσουν άλλα 100 χρόνια ώστε να ξανασυναντήσουμε τέτοια αριθμητική ταύτιση ημέρας, μήνα, έτους και από το τέλος της ανθρωπότητας πλέον οι περισσότεροι τη θεωρούν πολύ τυχερή ημέρα γι’ αυτό και σπεύσουν να παντρευτούν ή να αγοράσουν λαχείο. Στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης η καταχώριση νεονύμφων έσπασε κάθε ρεκόρ, καθώς ο γραμματέας τόνισε πως μέσα σε μία ημέρα εξέδωσαν περισσότερες από 200 άδειες γάμου. Πολλά είναι τα ζευγάρια που επιλέγουν μία συμβολική ημερομηνία για να παντρευτούν καθώς στις 7/7/07 παντρεύτηκαν περισσότερα από 65.000 ζευγάρια! Η 12/12/12 είναι η τελευταία ημερομηνία του αιώνα(!) που συναντάμε τόσο απόλυτο αριθμητικό συνδυασμό.

Εκτός από όσους επιθυμούν να παντρευτούν σήμερα, πολλοί είναι κι εκείνοι που παίζουν λότο ή άλλα τυχερά παίγνια ή αγοράζουν λαχείο. Αγαπημένος αριθμός το 1212 για τους Νεοϋορκέζους, σύμφωνα με τη New York Daily News.

Ο ειδικός στη νουμερολογία Swetta Jumaani τόνισε στην εφημερίδα ότι η 12/12/12 έχει τόσο θετικούς όσο και αρνητικούς οιωνούς για τους Νεοϋορκέζους. Όπως ανέφερε, η ημέρα είναι καλή για επιχειρηματικές κι επαγγελματικές συμφωνίες, αλλά είναι κακή για να φορέσει κάποιος μαύρα!
Το 12 είναι σημαντικό ιστορικά νούμερο. Υπάρχουν 12 φυλές του Ισραήλ, ο Ιησούς είχε 12 αποστόλους, οι αρχαίοι Έλληνες είχαν δώδεκα θεούς και μένουν 12 ημέρες για τα Χριστούγεννα. Ο ζωδιακός κύκλος έχει 12 ζώδια, οι ανώνυμοι αλκοολικοί περνούν από 12 στάδια για να απεξαρτηθούν από το αλκοόλ, δώδεκα άνθρωποι είναι τα μέλη των ενόρκων στα δικαστήρια και οι Beatles κυκλοφόρησαν 12 άλμπουμ ηχογραφημένα σε στούντιο. 

Θα περάσουν ακόμη 88 χρόνια έως την 1/1/2101, προτού συναντήσουμε ξανά τον τριπλό συνδυασμό, σε περίπτωση που τελικά ο κόσμος δεν καταστραφεί την 21η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια. Πολλά μπαρ διοργανώνουν πάρτι για να γιορτάσουν τη συντέλεια και να «φύγουμε» διασκεδάζοντας, ενώ άλλοι πιο πρακτικοί δίνουν οδηγίες προς διάσωση: στη Ρωσία έμποροι πωλούν κουτιά «Συναντήστε το Τέλος του Κόσμου» στα οποία περιέχονται σχοινί, σαπούνι και βότκα. Στη Σιβηρία κάποιοι θεωρούν ότι πράγματι ο κόσμος καταστρέφεται σε λίγες ημέρες και υπάρχει αύξηση στην πώληση αλατιού, ζάχαρης, φακών και μπαταριών...

ΠΗΓΗ: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου