Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

12 Αλλαγές που μπορούν να σώσουν την οικονομία, δηλ. "το κεφάλι μας"!!!

1. Αντί για ΤΥΡΙ gouda ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ κλπ. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.
2.        Aντί για ΠΑΓΩΤΑ NestleAlgida, προτιμήστε τώρα με τις ζέστες τα πραγματικά ελληνικά : ΕΒΓΑ, 
ΚΡΙ ΚΡΙ και ΜΟΝΟ αυτά !!!! 
3.  Αντί για Coca Cola, Pepsi  Cola  αγοράστε ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ Lux,  Εψα, Παλίρροια, ΒαπΚουγιός (Βασικά μην πίνετε αναψυκτικά, αλλά αν πίνετε, προτιμήστε ΜΟΝΟ  ελληνικά !!!!!)

4.  Αντί για ΜΠΥΡΑ Heineken, Amstel κλπ κλπ, αγοράστε Kraft, ΦΙΞ, Βεργίνα, Μάγκνους Παπαδημητρίου (Εξαίρετη και καλοψημένη!).

5.  Αντί για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Barilla, Misco που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μόνο μακαρόνια Μ έ λ ι σ σ α. Είναι εξαιρετικά και τα καλύτερα απ΄ όλα (δοκιμάστε αυτά του καρότου!!! Απίθανα!!!!)

6.   Αντί για .. προσούτο,  αγοράστε μόνο ελληνικά ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ.

7.  Αντί για ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ Δανίαςαγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ .

8.  Αντί για ΓΑΛΑ εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα ελληνικό, ΑΓΝΟ,  ΜΕΒΓΑΛ, Όλυμπος, Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, ΚΟΡΦΗ, ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΡΙ ΚΡΙ,  κλπ κλπ  (μόνο ελληνικά).
9.  Αντί για ΠΟΤΑ Ουίσκυ κ.τ.λ., αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά και προτιμήστε μόνο ελληνικά κρασιά, που είναι και απίθανα !!!!.

10. Αντί για ΣΟΚΑΛΑΤΕΣ Nestleαγοράστε ΜΟΝΟ σοκολάτες-σοκολατάκια ΙΟΝ που είναι και οι καλύτερες  (και έως και σήμερα, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, άλλωστε πρέπει να  σωθεί η επιχείρηση που επιμένει να είναι ελληνική). Ο Παυλίδης, δυστυχώς, δεν γλύτωσε και πουλήθηκε στους Γάλλους!!!!!  δεν χρειάζεται να στηρίζουμε Γαλλικές επιχειρήσεις!!!

11.Αντί για ΤΑΞΙΔΙΑ εκτός Ελλάδας, φέτος προτιμήστε την Ελλάδα  και μόνο!! Και παζαρέψ' τε τις τιμές !!! 

12. Αντί για ΤΣΙΓΑΡΑ Marlboro, Camel, Kent, Winston κ.τ.λ. των αγαπημένων αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ HELLAS special, ΞΑΝΘΗ. Η ΚΟΨ'ΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ!!!

Δείτε τις επιπτώσεις τους:
Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών:

1. Αποδυναμώνετε και εξαφανίζετε τις ελληνικές παραγωγές... Μην πείτε δεν με νοιάζει, διότι εμάς αφορά το θέμα.

2. Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας και την εξάρτηση από ξένα κεφάλαια. Βλέπετε που φτάσαμε

3. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε 70% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που εκτός του ότι απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς, ενισχύετε τις οικονομίες των χωρών αυτών.

Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς, όπως σήμερα:
1. Βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας!!!
2. Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε 1000 οικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ.
3. Θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά!!  Ή πιο απλά, αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα, οι 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον!!!
4. Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαμε  να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100.000-150.000 συμπατριωτών μας!!              

ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ :  
ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ  άλιστα απ΄ ότι λέγεται, δεν απέλυσε κανέναν υπάλληλο, λόγω κρίσης, αλλά και  απορρόφησε και τους υπλλήλους γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ που αγόρασε). Και καλές τιμές έχει, και ποικιλία προϊόντων

Στήριξε  ΤΑ  ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ, τα μαγαζιά της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, μακριά από ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ!!!!!

Δ
εν κάνουμε οικονομία αγοράζοντας ξένα προϊόντα… Το ποσό που υποτίθεται ότι κερδίζουμε από την διαφορά της τιμής, το χρυσοπληρώνουμε καταστρέφοντας τη δική μας οικονομία!!!!!!!!!…
Απλά δε φαίνεται βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα!!! Σε λίγο καιρό, οι ξένες ςταιρείες θα ελέγχουν τα πάντα και θα καθορίζουν τις τιμές χωρίς κανέναν ανταγωνισμό!!!!! Σκεφτείτε το!!!!! Είναι πολύ απλό!!!....
Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας,
σκεφτείτε ότι
ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη
ή
την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.
 Αγαπητοί Συμπατριώτες μην ακούτε τα εγκάθετα..."παπαγαλάκια", τους αγράμματους και τους καλοθελητές  !!! 

         
 Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα ξεχωρίζετε - όχι από το όνομα
αλλά και από τον αριθμό
στο BAR CODE...
      TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ
ΑΠΟ 520
π.χ. 5 || 201287 || 470868 || >
που αντιστοιχεί στο αλουμινόχαρτο της
Sanitas A.E.
που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής

 

2 σχόλια:

  1. καλησπέρα σας, καταρχήν το 520 δεν είναι αποδεδειγμενο,πριν λίγο καιρό αγόρασα πλαστικά καλαμάκια με τον κωδικό 520 και δίπλα η συσκευασία ανέγραφε: Προϊόν Κίνας. Σχετικά με τα ελληνικά προιόντα προτείνω να στηρίζουμε αυτα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και επενδυουν εδω στην Ελλάδα. Διαφωνειτε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπέρα σας, καταρχήν το 520 δεν είναι αποδεδειγμενο,πριν λίγο καιρό αγόρασα πλαστικά καλαμάκια με τον κωδικό 520 και δίπλα η συσκευασία ανέγραφε: Προϊόν Κίνας. Σχετικά με τα ελληνικά προιόντα προτείνω να στηρίζουμε αυτα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και επενδυουν εδω στην Ελλάδα. Διαφωνειτε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή