Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Πλούτος - Ευτυχία - Αγάπη....

Πλούτος Ευτυχία Αγάπη
 …Μια γυναίκα φρόντιζε τον κήπο του σπιτιού της, όταν ξαφνικά βλέπει τρεις γέροντες, φορτωμένους με τις εμπειρίες της ζωής, να πλησιάζουν κοντά της. Παρ΄ όλο που δεν τους γνώριζε τους καλωσόρισε και τους είπε:
Δε σας γνωρίζω, μα πρέπει να πεινάτε. Αν θέλετε, περάστε στο σπιτικό μου να φάτε.
Ο άντρας σου κυρούλα είναι σπίτι?, τη ρώτησε ο ένας.
Όχι, δεν είναι εδώ, απάντησε εκείνη.
Τότε δε μπορούμε να έρθουμε, της είπαν οι γέροντες και απομακρύνθηκαν.
…Όταν γύρισε ο άντρας της στο σπίτι, η γυναίκα του περιέγραψε όσα έγιναν. Τελειώνοντας της είπε αυτός: Δεν πας να τους βρεις και να τους φωνάξεις τώρα που γύρισα?
Η γυναίκα βγήκε έξω και κοιτάζοντας δεξιά - αριστερά, είδε τους γέροντες να στέκουν σε μια γωνιά, στην άκρη του δρόμου. Τους πλησίασε και είπε: Δεν έρχεστε να φάτε στο τραπέζι που έστρωσα, τώρα που γύρισε και ο άνδρας μου?
Δεν μπορούμε να έρθουμε όλοι μαζί, της απάντησαν.
Εκείνη τους κοίταξε έκπληκτη. Γιατί?
Παίρνοντας τον λόγο ο πρώτος άρχισε να λέει: Είμαι ο Πλούτος, δίπλα μου είναι η Ευτυχία και παραδίπλα η Αγάπη. Γύρισε στον άντρα σου, σκεφτείτε καλά και διαλέξτε ποιος από τους τρεις μας θα έρθει να φάει μαζί σας.
…Έφυγε παραξενεμένη και αναστατωμένη η γυναίκα και γυρίζοντας στο σπίτι διηγήθηκε στον άντρα της όσα της είπε ο γέροντας. Ενθουσιασμένος εκείνος μόλις την άκουσε, της λέει: Τυχεροί είμαστε. Πήγαινε γρήγορα και φώναξε τον Πλούτο. Έτσι θα έχουμε πάντα, ότι επιθυμούμε.
Ακούγοντάς τον όμως αυτή διαφώνησε λέγοντάς του: Γιατί να μην έχουμε στο σπιτικό μας τη χαρά της Ευτυχίας? Αυτήν να καλέσουμε στο τραπέζι μας.
Εκείνη τη στιγμή πετάχτηκε από το δωμάτιο που τους παρακολουθούσε η κόρη τους και είπε: Δεν θα ήταν καλύτερο να φωνάξουμε για φαγητό την Αγάπη? Το σπίτι μας έτσι θα είναι πλημμυρισμένο πάντα από αγάπη.
Ίσως αυτό νάναι το καλύτερο είπε ο άντρας. Ας ακούσουμε την κόρη μας. Πήγαινε γρήγορα και φώναξε την Αγάπη να περάσει στο σπιτικό μας.
…Έτρεξε χαρούμενη η γυναίκα στους γέροντες και ρώτησε: Ποιος από σας είναι η Αγάπη? Ας με ακολουθήσει και ας έρθει να δειπνήσει μαζί μας.
Ξεκίνησε η Αγάπη να προχωρά προς το σπίτι, όμως ξοπίσω της ακολούθησαν και οι άλλοι δύο γέροντες. Έκπληκτη η γυναίκα τους κοίταξε και λέει: Εγώ κάλεσα μονάχα την Αγάπη. Που πάτε εσείς?
Τότε, γυρίζοντας και οι τρεις γέροντες προς το μέρος της, είπαν με μια φωνή: Αν είχες καλέσει τον Πλούτο ή την Ευτυχία, οι άλλοι δύο θα έμεναν απέξω. Τώρα όμως κάλεσες στο σπίτι σου την Αγάπη και όπου πάει η Αγάπη, πάμε όλοι μαζί…
Έρευνα - Διασκευή: Λαφινιώτης 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου