Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Πάνω απ΄ όλα το καλό της χώρας...;;;

Στην ΕΥΠ και μετανάστες με ιθαγένεια ενός έτους...

Με μια διάταξη που έβαλε σε άσχετο νομοσχέδιο περί θαλάσσιων μεταφορών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες 
της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε αλλοδαπούς,
 που έχουν αποκτήσει πριν από μόλις έναν χρόνο την ελληνική ιθαγένεια.

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι με τον νόμο περί ιθαγένειας, που έχει περάσει ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πλέον αυτό είναι εύκολο, μια σειρά αλλοδαποί θα μπορούν να αναλάβουν θέσεις - κλειδιά στην πιο........ευαίσθητη υπηρεσία της χώρας. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ένας πολίτης που η εθνική του ταυτότητα και τα συμφέροντά του είναι μιας άλλης χώρας, θα μπορεί χωρίς κανένα κώλυμα να μπαίνει στα άδυτα της ΕΥΠ και να μαθαίνει από πρώτο χέρι τα ελληνικά κρατικά μυστικά.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπουτσής στο άρθρο 28, παράγραφος 9 του νομοσχεδίου έχει βάλει το παρακάτω: «Στο άρθρο 10 του ν. 3649 2008 “Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και άλλες διατάξεις” (Α 39) προστίθενται παράγραφοι 3 και 4 ως ακολούθως: Η πρόσληψη των πολιτικών υπαλλήλων στην ΕΥΠ γίνεται με μεικτό σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και αξιολόγησης ειδικότερων προσόντων τους, από Έλληνες πολίτες που έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια ένα (1) τουλάχιστον έτος πριν την ημερομηνία διορισμού τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου