Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011


Τα 57 ακίνητα του κ. Παγκάλου…

Του Νάσου Κουκάκη

Οι τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου για τη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων ήταν σωστές. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι πολίτες έχουν εξαντληθεί.


Ωστόσο, είναι εμπαιγμός ο ίδιος να υποστηρίζει ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσει την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα και πως θα αναγκαστεί να πωλήσει κάποια από αυτά για να αντεπεξέλθει.

"Ο λόγος είναι ότι έχω μια περιουσία σε ακίνητα η οποία είναι καθαρά κληρονομική, εγώ ο ίδιος δεν έχω αγοράσει ποτέ τίποτα, και επειδή δεν έχω 17.500 ευρώ θα αναγκαστώ να πουλήσω κάποιο από αυτά", δήλωσε ο κ.Πάγκαλος.

Ωστόσο από τα στοιχεία του πόθεν έσχες του προκύπτει ότι διαθέτει 57 (!) ακίνητα εκ των οποίων το πλέον παλαιό αποκτήθηκε το 1987 και το πλέον πρόσφατο αποκτήθηκε το 2007. Στα 27 δε από αυτά του ανήκει κατά 100% η κυριότητα (δικαίωμα).

Οι Έλληνες πολιτικοί αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Στην πιο κρίσιμη περίοδο στην σύγχρονη ιστορία του τόπου παρουσιάζονται ανίκανοι να διαχειριστούν ακόμη και τα πλέον βασικά θέματα.

Και όχι μόνο αυτό. Αντί να συμπράξουν για την υπέρβαση των προβλημάτων, ξιφομαχούν και πολώνουν το κλίμα με αστείες και εξευτελιστικές αποκαλύψεις. Και η αποκαλυπτόμενη ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος προκαλεί την πλήρη απαξίωσή του.

http://www.24h.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου