Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Εβδομήντα χρόνια το ίδιο δώρο...


«Ανακυκλώνοντας» το ίδιο δώρο κάθε χρόνο επί. . . 70 συναπτά έτη: έτσι γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο Χάρι και η Ντόρις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ήταν 14 Φεβρουαρίου του 1941, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν ο 17χρονος Χάρι έδωσε, λίγου προτού επιβιβαστεί στο τραίνο και φύγει για το μέτωπο, μια κάρτα στην 16χρονη αγαπημένη του, τη Ντόρις.

Όπως κάθε χρόνο έκτοτε, έτσι και φέτος, επτά δεκαετίες μετά, ο 88χρονος Χάρι και η 87χρονη Ντόρις γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ξεθάβοντας τη συγκεκριμένη κάρτα από το ντουλάπι και τοποθετώντας την πάνω στο τζάκι του σπιτιού τους.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, ο πόλεμος τελείωσε, το ζευγάρι παντρεύθηκε και απέκτησε παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Όλα τριγύρω μπορεί να άλλαξαν, η κάρτα ωστόσο είναι ακόμη εκεί, να τους θυμίζει πως ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά.

«Κάθε χρόνο, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, βγάζω την εν λόγω κάρτα και τη βάζω πάνω στο τζάκι. Είναι τόσο ξεχωριστή για εμένα όσο ήταν πριν 70 χρόνια. Ο Χάρι έκτοτε δεν μου έχει ξανακάνει δώρο κάποια κάρτα γιατί ακόμη έχω αυτήν», δηλώνει χαρακτηριστικά η Ντόρις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου