Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Aστεροειδής θα χτυπήσει τη γη?

ΝΑΣΑ: Πιθανόν αστεροειδής θα χτυπήσει τη Γη το 2036

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η ακριβής ημερομηνία είναι 13 Απριλίου 2036

Σύμφωνα με μια μελέτη ρώσων επιστημόνων υπάρχουν αρκετές πιθανότητες η Γη να «χτυπηθεί» από τον αστεροειδή Apophis το 2036. Οι επιστήμονες μάλιστα εκτιμούν ως πιο πιθανή ημερομηνία «σύγκρουσης» την 13η Απριλίου του συγκεκριμένου έτους.
«Η Γη θα χτυπηθεί κατά πάσα πιθανότητα στις 13 Απριλίου του 2036» είπε ο καθηγητής Leonid Sokolov του κρατικού πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης. Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένας αστεροειδής πέρασε σε κοντινή απόσταση από τη Γη.
Ο Sokolov υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες σύγκρουσης είναι μικρές, αλλά θεωρεί σημαντικό να παρθούν μέτρα για όλα τα σενάρια. Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι πιο πιθανό ο αστεροειδής να διαλυθεί σε μικρότερα κομμάτια που θα μπορούσαν να συγκρουστούν με τη Γη.
Επιστήμονες από τη NASA εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς το ενδεχόμενο. «Τεχνικά είναι σωστοί. Υπάρχει η πιθανότητα ο αστεροειδής Apophis να συγκρουστεί με τη Γη το 2036» δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ που ασχολείται με τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά στον πλανήτη μας, Donald Yeomans. «Η πιθανότητα ωστόσο να συμβεί είναι 1 στις 25.000» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Κλίκ στη παρακάτω δ/ση

LiveLeak.com - 'Apophis' The Asteroid we are all waiting for

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου