Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012


Το θαύμα των Ελλήνων - Γαλλικό Ντοκιμαντέρ



Επειδή πολλά μας τα λένε οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί, καιρός να ξαναθυμηθούμε ορισμένα πράγματα από την ιστορία μας. Και να τα υπενθυμίσουμε και σ΄ όλους αυτούς που σήμερα μας αντιμετωπίζουν απαξιωτικά, έχοντας να αντιπαρατάξουν μόνο τις γνώσεις τους στην τοκογλυφία.

Το ντοκιμαντέρ είναι από μια γαλλική σειρά που θα σας θυμίσει το πόσο περήφανοι πρέπει να είστε που γεννηθήκατε Έλληνες. 
Ο Θρύλος των Επιστημών είναι μια σειρά βραβευμένων γαλλικών ταινιών τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) του Γάλλου φιλοσόφου και συγγραφέα Michel Serres και αναφέρεται στο "θαύμα των Ελλήνων".


Στην έκρηξη των γνώσεων και των επιστημών από τον 6ο αιώνα έως και τον 4ο αιώνα σε ένα μικρό ηλιόλουστο κομμάτι γης, την Ελλάδα, γεννήθηκαν οι επιστήμες που εξακολουθούν να μας οδηγούν μέχρι σήμερα. 

Η ίδια η επιστήμη, η οποία είναι το καμάρι του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου και που η γέννησή της οφείλεται στους Έλληνες με την καθαρότητα του πνεύματός τους.

 Ο Όμηρος, ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Ιπποκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Ηράκλειτος, ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης, ο Εύδοξος, ο Διοσκουρίδης και άλλοι πολλοί Έλληνες πατέρες των επιστημών, της ποιητικής, της χαρτογραφίας, της ιατρικής, των μαθηματικών, της γεωμετρίας, μας ταξιδεύουν στον υπέροχο κόσμο των Ελλήνων.


Αυτή η ταινία συνδυάζει αφήγηση, τοπία, ιστορικές και ποιητικές αναφορές και επιχειρεί να αναβιώσει τις θρυλικές μορφές της ιστορίας των Ελλήνων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου