Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012


…προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,
αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα,
εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει.
Θουκυδίδης (460 – 398 π.Χ.)

……………………………………………………

Ο ψεκασμός των ιδανικών του γένους μας!!!
Τι σημαίνει παγκοσμιοποίηση; Είναι αυτό που είπε για την Ελλάδα και τους Έλληνες ο μισέλληνας Χένρι Κίσινγκερ. Τι είπε; «Οι Έλληνες είναι λαός που δεν δαμάζεται εύκολα. Για να γονατίσει, πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τηγλώσσα του. Τη Θρησκεία του. Τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα. Έτσι ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί». 
Π
αγκοσμιοποίηση είναι το σύστημα, το οποίο υπηρετούν συστηματικά ανθέλληνες. Πάντα θα υπάρχουν οι Εφιάλτες, οι οποίοι μόνο κακό κάνουν στην πατρίδα μας. Το πόσο σήμερα κακοποιούμε τη γλώσσα μας το βλέπουμε όλοι μας. Τη γλώσσα που θαυμάζουν όλοι οι λαοί, αυτή που την σπουδάζουν όλα τα πολιτισμένα κράτη και το έχουν καύχημα να γνωρίζουν αυτή τη γλώσσα στην οποία έχουν γραφεί τα Ευαγγέλια και οι Επιστολές που διαβάζουν όλοι οι λαοί, αυτή τη γλώσσα
που όμοιά της στην τελειότητα δεν υπάρχει σε όλο τον κόσμο, την κακοποιούμε με τον πλέον 
βάρβαρο τρόπο.Εμείς. Οι ίδιοι οι Έλληνες. Την Ορθόδοξη πίστη, την Ορθόδοξη Εκκλησία, τη μόνη που ίδρυσε ο Χριστός στη γη και κατέχει όλη την αλήθεια, βαλθήκαμε να την παραμερίσουμε, να την κάνουμε πέρα. Φωτιά βγάζουν γλώσσες και πέννες «Ελλήνων» που σφυροκοπούν αυτή, τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού μας. Αλλά ματαιοπονούν. «Σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν» (πράξ. 26, 14). Την Ιστορία μας είναι ολοφάνερο ότι την παραχαράσσουν με όποιον τρόπο μπορούν σύγχρονοι Εφιάλτες. Παραμύθι λένε τα Κρυφά Σχολειά της τουρκικής σκλαβιάς. Ανώμαλο χαρακτηρίζουν τονθρυλικό Θ. Κολοκοτρώνη. Ομοφυλόφιλο. Ποιον; Αυτόνπου, μέχρι λίγα χρόνια πριν, οι Τουρκάλες φώναζαν στα παιδιά τους για να μην κλαίνε: «Κολοκοτρώνα!»,«Κολοκοτρώνα!». 
Τι δε να πούμε για τον περίφημο «συνωστισμό» στη Σμύρνη; Αλλά και την «απώθηση» των Ιταλών από τον Ελληνικό Στρατό το 1940 από τα σύνορά μας; Τα Ελληνόπουλα έχουν πλήρη άγνοια για τα μεγάλα Ιστορικά γεγονότα. Έχουν νύχτα από Ιστορία. Γιατί; Γιατί δεν τη διδάσκονται! Τον Πολιτισμό μας, τη Θρησκεία μας, την Ιστορία μας, όλα τα σβήνουν οι ανθέλληνες με τον ψεκασμό που επιχειρούν στα μυαλά τους.
Έλληνες,
Αντισταθείτε στους ανθέλληνες, οι οποίοι ως άνθρωποι του συστήματος της  παγκοσμιοποίησης, επιχειρούν να σβήσουν με όποιον τρόπο μπορούν τις αξίες και τις ελληνοχριστιανικές παραδόσεις του Γένους μας.
                                                                                                                                             Αρχιμ. Γ.Ι.Ρ. (Περιοδικό Χριστιανικοί Παλμοί, τεύχος 284)
………………………………………………………………

«Θα σας ρίξουν πάρα πολύ (χρήμα), θα σας ζητήσουν να το πάρουν πίσω, αλλά ΔΕΝ θα μπορέσουν».
«Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα (σπίτια)».
 «Θα σας επιβάλλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά ΔΕΝ θα προφτάσουν».
                                                                                                                                    (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)
……………………………………………………………

«Η Ελληνική γλώσσα είναι η τελειότερη γλώσσα. Συχνά διαπιστώνει κανείς ότι μία σκέψη
μπορεί να διατυπωθεί με άνεση και χάρη στην Ελληνική γλώσσα,
ενώ γίνεται δύσκολη και βαρειά στη Λατινική, Αγγλική, Γαλλική ή Γερμανική γλώσσα.
Είναι η τελειότερη γλώσσα, επειδή εκφράζει τις σκέψεις τελειότερων ανθρώπων».
                                                                                                                                 (Καθηγητής Πανεπιστημίου Οξφόρδης)
………………………………………………………………

«Γραικύλοι έχουν γίνει εντολοδόχοι εχθρών του Γένους των Ελλήνων,
τα ιδανικά, οι αρχές και οι αξίες των οποίων βάλλονται ανηλεώς και ποικιλοτρόπως
από τους προσκυνημένους και τους “ψευτοπροοδευτικούς”».
Σε βιβλίο της Γεωγραφίας του Δημοτικού Σχολείου παρεμβάλλεται ως παράδειγμα θρησκευτικού φανατισμού το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου και ως εκδήλωση ψυχικής παράκρουσης ο χορός του Ζαλόγγου! Πλήρης η δόλια παραποίηση της ιστορίας και η απομυθοποίηση των ιερών και οσίων πράξεων αυτοθυσίας του γένους των σκλαβωμένων Ελλήνων.
                                                                                                                (Βασ. Κόκκινος, Επίτιμος Πρόεδρος Αρείου Πάγου)

…………………………………………………………

Ο παντοδύναμος Γερμανός Καγκελάριος Βίσμαρκ, αν και τα πολιτικά συμφέροντα της πατρίδας του τον είχαν αναγκάσει να μην υπάρξει φίλος των Ελλήνων, είχε το θάρρος να πει:
«Η ζωτικότητα της ελληνικής φυλής είναι τόσο μεγάλη, που αν δεν κατατρέχετο από εσωτερικές έριδες, θα είχε καταλάβει ολόκληρο τον κόσμο και θα ήταν προς όφελος αυτού».
…………………………………………………………..

Γεώργιος Κουντουριώτης (1782 – 1858)
Πάμπλουτος ναυτικός και έμπορος της Ύδρας. Από το μυθώδες ποσό που είχε συγκεντρώσει σε χρυσό και άργυρο στις δεξαμενές του αρχοντικού του, τα ¾ τα διέθεσε για την Επανάσταση. Επί Καποδίστρια εργάσθηκε να καθησυχάσει τα πολιτικά πάθη. Επί Όθωνος το 1844 έγινε πρωθυπουργός. Στωικός χαρακτήρας, απέφευγε πάντοτε τις ακρότητες. Όμως ο Όθωνας τον ανάγκασε να παραιτηθεί το 1848. Πικραμένος από την βασιλική αυτή αγνωμοσύνη απεσύρθη στην Ύδρα.
……………………………………………………….
Μπενιζέλος Ρούφος (1795 – 1868)
Πρωθυπουργός από 29-4-1863 έως 20-10-1863 και από 28-11-1865 έως 9-7-1866
Από την Πάτρα. Διεκρίθη επί εποχής Καποδίστρια. Το 1848 επί κυβερνήσεως Γ. Κουντουριώτη εξεφράσθη κατά του Όθωνα. Προετοίμασε το 1863 την Κρητική Επανάσταση, όπου πρόσφερε όλη του σχεδόν την περιουσία. Όταν ο Καποδίστριας για να τον ευχαριστήσει απεφάσισε να του δώσει την αμοιβή των μισθών του, απάντησε: «Επιτρέψτε μου να μην δεχθώ την αμοιβή, διότι γνωρίζω ότι η πατρίς είναι πτωχοτέρα της οικογενείας μου».
……………………………………………………….
Επαμ. Δεληγεώργης (1829 – 1879)
Από την Τρίπολη. Νομικός και δημοσιογράφος. Διεκρίθη για τον φιλελευθερισμό και την αντιδυναστική του δράση. Το 1859 εξελέγη βουλευτής. Διετέλεσε επανειλημμένως πρωθυπουργός και έλαβε σαφή θέση εναντίον στα «Λαυρεωτικά». Υποστήριξε την ουδετερότητα κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1876. Πέθανε από ψυχική κατάθλιψη λόγω της θέσεως που ετήρησε στην υπόθεση αυτή. Αγνός πατριώτης και πιστός Δημοκράτης.
…………………………………………
 Θεόδωρος Δηλιγιάννης (1826 – 1905)
Από τα Καλάβρυτα. Διετέλεσε βουλευτής επί 44 χρόνια. Από το 1863, δεν είχε ποτέ την βασιλική υποστήριξη. Απεχθάνετο την βία και την αυθαιρεσία. Υπήρξε δημοφιλής και διακρινόταν για την νομομάθεια και την καλλιέργεια του λόγου. Μεγαλοπρεπής στην εμφάνιση δέσποζε παντού. Πέθανε φτωχός, δολοφονημένος από τον χαρτοπαίχτη Κώστα Γερακάρη, στις σκάλες της Βουλής. Όταν κάποτε ρωτήθηκε από βουλευτή «γιατί δεν τήρησε τα υπεσχημένα» απάντησε «η γραφή είναι εμή, η υπογραφή είναι εμή, αλλά το πνεύμα δεν είναι το εμόν».
……………………………………
Κωνσταντίνος Τσαλδάρης (1884 – 1970)
Από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Νομομαθής. Το 1915 νομάρχης Αχαΐας. Το 1920 διοικητής Κρήτης. Εξελέγη βουλευτής το 1926. Το 1946 το Λαϊκό Κόμμα έλαβε απόλυτη πλειοψηφία και έγινε πρωθυπουργός. Η πρωθυπουργία του όμως συνέπεσε με μια από τις δυσκολότερες χρονικές περιόδους του ελληνικού έθνους, τον εμφύλιο πόλεμο. Το 1947 αν και είχε την απόλυτη πλειοψηφία, με μια πατριωτική χειρονομία, παρέδωσε την πρωθυπουργία στον αρχηγό της μειοψηφίας Θεμιστοκλή Σοφούλη, θυσιάζοντας κομματικά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες για το καλό της πατρίδας.
…………………………………………….
Αλεξ. Κορύζης (1885 – 1941)
Από τον Πόρο Τροιζηνίας. Το 1928 υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας. Ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Αγροτικής Τράπεζας. Μετά το θάνατο του Ι. Μεταξά το 1941 και επειδή οι πάντες αρνούνταν να αναλάβουν την αρχή, ο βασιλεύς Γεώργιος Β΄ του ανέθεσε την πρωθυπουργία. Τον Απρίλιο του 1941, ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής, μετά ιδιαίτερη συνομιλία που είχε με τον βασιλιά,συντετριμμένος από τα δραματικά γεγονότα, αυτοκτόνησε με το ατομικό του περίστροφο.
……………………………………………..
Νικόλαος Πλαστήρας (1883 – 1953)
Από το Μορφοβούνι Καρδίτσας. Πέρασε όλες τις βαθμίδες της στρατιωτικής ιεραρχίας, κερδίζοντας τους βαθμούς στα πεδία των μαχών των Βαλκανικών Πολέμων, της Βορείου Ηπείρου, της Ουκρανίας και της Μικράς Ασίας. Έμεινε στην ιστορία σαν ο Μαύρος Καβαλάρης και μαζί με τον Γονατά, πρωτοστάτησε στην Επανάσταση μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Κατά τη Γερμανική Κατοχή παρέμεινε στη Γαλλία. Το 1945 ως πρωθυπουργός υπέγραψε τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Ήταν υπέροχος στρατιώτης, απλός και αγνός Έλληνας και ο θάνατος τον βρήκε πάμπτωχο το 1953.
………………………………………..
Πέτρος Βούλγαρης (1884 – 1957)
Από την Ύδρα. Αξιωματικός του Ναυτικού. Το 1945 ανέλαβε πρωθυπουργός και κυβέρνησε με πραγματική αμεροληψία. Υπέροχος άνθρωπος, δεν δέχτηκε να απολάβει τις αποδοχές του διατελέσαντος πρωθυπουργού.
………………………………………………….
Αθήνα… Συνοικισμός Υμηττού. 28 Απριλίου 1944.
Μήτσος Αυγέρης,
Θάνος Κιοκμενίδης,
Κώστας Φολτόπουλος
(16 – 17 χρονών παιδιά).
Φρουροί του αντιστασιακού οπλισμού του συνοικισμού, όταν δέχτηκαν επίθεση από ισχυρή δύναμη Γερμανών και ταγματασφαλιτών, μείνανε στη θέση τους και κάνανε το φτωχικό σπίτι, αληθινό κάστρο.
Έπεσαν και οι τρεις με το όπλο στο χέρι…
………………………………………….

Για όσα βλέπουμε και ζούμε σήμερα…
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου