Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Νέος εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Τρικάλων...


Νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό συνολικού προϋπολογισμού 2.170.000 ευρώ αποκτά το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων (Γ.Ν.Τ) μετά την έγκριση δημοπράτησης που έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργων.

Αυτά αφορούν σε:

1) «Προμήθεια και Εγκατάσταση Μαγνητικού Τομογράφου», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και
2) «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού» προϋπολογισμού 1.170.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης: «Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, και κατ' επέκταση και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, επιθυμούμε μέσω του ΕΣΠΑ να βελτιώσουμε τις υποδομές των νοσοκομείων της Θεσσαλίας καθιστώντας τα αποδοτικότερα και πιο λειτουργικά. Σήμερα που οι πολίτες στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία, είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς αυτούς. Με τα δύο αυτά έργα στοχεύουμε στην ενίσχυση και αναβάθμιση του εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων ώστε να παρέχεται φροντίδα υψηλού επιπέδου, μέσω ορθής διαγνωστικής και θεραπευτικής ιατρικής περίθαλψης».

Η έγκριση δημοπράτησης αφορά στην προμήθεια ενός Ψηφιακού Μαστογράφου τύπου Α' προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, προς αντικατάσταση υπάρχοντος παλαιού μαστογράφου που είναι εκτός λειτουργίας καθώς και στην προμήθεια ενός Ψηφιακού Στεφανιογράφου, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ.

Για τις εν λόγω προμήθειες αναμένεται πλέον η διενέργεια των σχετικών διαγωνισμών από το Γ.Ν. Τρικάλων.

Σημειώνεται ότι υπολείπονται είδη προμηθειών, από τα ήδη ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, για έγκριση δημοπράτησης. Ειδικότερα, αναμένεται η ολοκλήρωση σύνταξης των τευχών δημοπράτησης για το υπόλοιπο του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γ.Ν. Τρικάλων που αφορά στην προμήθεια δέκα (10) μηχανημάτων Τεχνητού Νεφρού αιμοδιαδιήθησης και on-line μεθόδων για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού προϋπολογισμού 185.000 ευρώ, καθώς και ενός Φορητού Συστήματος Υπερηχοτομογραφίας τύπου Α προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.

Η προμήθεια και εγκατάσταση του μαγνητικού τομογράφου, του υπερηχοτομογράφου και του ψηφιακού στεφανιογράφου θα επιτρέψει την αντιμετώπιση αναλόγων περιστατικών στους χώρους του νοσοκομείου, χωρίς να απαιτείται η προώθησή τους σε άλλα νοσοκομεία, καθώς θα είναι πλέον δυνατή η προσφορά ανάλογων ιατρικών υπηρεσιών από το νοσοκομείο. Αντίστοιχα οι προμήθειες των μηχανημάτων τεχνητού νεφρού και του ψηφιακού μαστογράφου, καθώς αντικαθιστούν μηχανήματα ξεπερασμένης τεχνολογίας, συμβάλουν και αυτές στην προσφορά ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους πολίτες της Π.Ε. Τρικάλων.

Με την ολοκλήρωση των προμηθειών αναμένεται η αισθητή αναβάθμιση των δυνατοτήτων και η βελτίωση της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, που θα οδηγήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Πηγή: thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου