Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Το νερό "ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ"... είναι νερό κορυφής



«Η ποιότητα του νερού σε σχέση με όλα τα άλλα φυσικά μεταλλικά νερά θεωρείται κορυφαία». 

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού με την επωνυμία «Πηγές Κωστηλάτα Α.Ε.» και με διακριτικό τίτλο «EUROWATERLAND» το οποίο κατασκευάστηκε και λειτουργεί στην τοπική κοινότητα Θεοδωριάνων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Η συνέντευξη έγινε στο κατάστημα “Fuego” στην Άρτα με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της μονάδας και συνοδεύτηκε με γεύμα προς τους προσκεκλημένους. 

Ο υπεύθυνος και ένας εκ των ιδιοκτητών Απόστολος Παναγιώτου και τα τεχνικά στελέχη παρουσίασαν το εταιρικό προφίλ της καινούργιας επιχείρησης και τις δυνατότητές της. Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος λέγοντας ότι η «ποιότητά του είναι πολύ υψηλού επιπέδου και είναι ένα από τα κορυφαία νερά στην Ευρώπη». 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν, το ύψος της επένδυσης φτάνει τα 7-8 εκατομ. ευρώ περίπου και ο σκοπός της ήταν να μπορέσει το προϊόν να φτάσει μέχρι και στην Ευρώπη. 

Η μονάδα έχει δυνατότητα παραγωγής γύρω στους 300 τόνους φυσικό μεταλλικό νερό την ημέρα και αυτή τη στιγμή δουλεύει σε 8ωρη βάρδια με την προοπτική μέχρι τέλος του 2012 να αρχίσει να δουλεύει σε 24ωρη βάση. Αυτή τη στιγμή στην επιχείρηση απασχολούνται περίπου 15 άτομα τα οποία κατάγονται επί το πλείστον από την περιοχή των Τζουμέρκων.

«Η ποιότητα του προϊόντος σε σχέση με όλα τα άλλα φυσικά μεταλλικά νερά θεωρείται κορυφαία» ανέφερε ο κ. Απ. Παναγιώτου ενώ ο Πέτρος Καραγιώργος, χημικός μηχανικός, υπεύθυνος του ποιοτικού ελέγχου στο εργοστάσιο, σημείωσε: «Το δικό μας το νερό είναι φυσικό μεταλλικό νερό πηγής. 

Αντλείται από πηγή και είναι ένας ακόμη λόγος που κάνει αυτό το νερό να είναι περιβαλλοντικά προστατευμένο και μάλιστα το νερό αντλείται από ύψος 1.400 και πάνω μέτρα. Δηλαδή συζητάμε ότι είναι ένα νερό αρίστης ποιότητας. Ένα νερό κορυφής».

«Ξεκινάμε με αργά βήματα. Τονίζουμε πάντα την ποιότητά μας γιατί πιστεύουμε ότι εκεί είναι η δύναμή μας. Έχουμε πολύ πίστη στο θέμα της ποιότητάς μας. 

Ξεκινάμε με καινοτόμες ιδέες γιατί υπάρχει νέος κόσμος μέσ’ στην εταιρεία με νέες ιδέες και ευελπιστούμε ότι θα φτάσουμε σιγά-σιγά σε ένα σημείο ικανοποιητικό για την ελληνική αγορά χωρίς όμως αυτό να αποκλείει το εξωτερικό από το οποίο υπάρχει και πολύ μεγάλη ζήτηση γενικά για τα νερά του τόπου μας, πόσο μάλλον για τα νερά της Ηπείρου τα οποία φημίζονται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό» είπε ο Σωκράτης Παναγιώτου, μέλος του τμήματος πωλήσεων της εταιρείας.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου με καταγωγή από το Θεοδώριανα και πρόεδρος του Π.Σ. «Κωστηλάτα» Γιάννης Παπαγιάννης μαζί με φορείς των Θεοδωριάνων. 

«Είμαστε περήφανοι που τα κρύα τα νερά μπήκαν στα μπουκάλια και θα τα απολαύσει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά κι ακόμη και η Ευρώπη. Αυτός είναι ο στόχος της μεγάλης επένδυσης των αδελφών Αποστόλη και Φώτη Παναγιώτου» ανέφερε ο κ. Παπαγιάννης.

Ο κ. Καραγιώργος αναφέρθηκε και στα πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με την ύπαρξη βρωμικών ιόντων στο προϊόν τονίζοντας ότι το ζήτημα αφορούσε κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας. Μετά τις αλλαγές που έγιναν στην παραγωγική διαδικασία όλες οι νέες δειγματοληψίες έδειξαν ότι πλέον το νερό φέρει μηδενική συγκέντρωση βρωμικών ιόντων.

Στους εκπροσώπους των ΜΜΕ δόθηκε φάκελος με αναλυτικά στοιχεία γύρω από τη λειτουργία του εργοστασίου καθώς και το δελτίο τύπου της εταιρείας για την αποκατάσταση του προβλήματος βρωμικών ιόντων το οποίο αναφέρει τα εξής: 

«Η εταιρεία, σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ προέβη σε άμεση ανάκληση παρτίδας του Φυσικού μεταλλικού νερού Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο», με τιμή βρωμικών ιόντων υψηλότερη από την προβλεπόμενη, βάσει νόμου, για τα Φυσικά μεταλλικά νερά του εμπορίου. 

Η εν λόγω ενέργεια δεν θα πρέπει να παρερμηνευτεί, και να εννοηθεί ότι η συγκεκριμένη παρτίδα εγκυμονούσε κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών. Η Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία έχει θεσπίσει ως ανώτατο επιτρεπτό όριο σε βρωμικά ιόντα στο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης τα 10 mg/L. 

Στις αναλύσεις που έλαβαν χώρα στο Φυσικό μεταλλικό νερό «Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο» πριν την ανάκληση του, εντοπίστηκαν τιμές 6 έως 8 mg/L, περιεκτικότητα που δεν εγκυμονεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για κατανάλωση. 

Ωστόσο, η νομοθεσία προβλέπει ειδικά για τα Φυσικά μεταλλικά νερά του εμπορίου τιμές έως 3 mg/L. Η εταιρεία ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ Α.Ε εναρμονίστηκε πλήρως με τις οδηγίες του ΕΦΕΤ και προχώρησε στην άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας. 

Μετά από τις απαραίτητες τροποποιήσεις στη παραγωγική διαδικασία και εξονυχιστικούς ελέγχους ποσοτικοποίησης από το ερευνητικό ινστιτούτο Fresenius στη Γερμανία, δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος βρωμικών ιόντων. 

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε άμεσα για τα αποτελέσματα και με δική του πρωτοβουλία προχώρησε σε νέα δειγματοληψία Φυσικού μεταλλικού νερού από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, τα οποία και εστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση. Τα αποτελέσματα των νέων αναλύσεων επέδειξαν την μηδενική τιμή σε βρωμικά Ιόντα».

Ο κ. Απ. Παναγιώτου ανέφερε τη στήριξη της Περιφέρειας και ειδικά όπως είπε, της Δ/νσης Υγείας στην Άρτα η οποία άμεσα προέβη σε 40 περίπου αναλύσεις εντός του μηνός Δεκεμβρίου οι οποίες όλες έδειξαν ότι δεν υπάρχουν βρωμικά ιόντα πλέον στη γραμμή παραγωγής. 

Οπωσδήποτε ένα τέτοιο γεγονός σαν αυτό που συνέβη αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για μια εταιρεία που είναι στο ξεκίνημά της ανέφερε ο κ. Παναγιώτου όμως δήλωσε αισιόδοξος για επανάκαμψη έχοντας πίστη στην ποιότητα του προϊόντος. 

Ειδικότερα ανέφερε: «Όταν μία εταιρεία με τέτοια μεγάλη επένδυση στις αρχές της δέχεται ένα τέτοιο οικονομικό πλήγμα με τα προβλήματα της εθνικής οικονομίας που ξέρουμε όλοι μας, οπωσδήποτε θέλει πραγματικά πολύ κουράγιο και πολλή δύναμη για να προχωρήσεις μετά. 

Εμείς όμως επειδή έχουμε πίστη στην εξαιρετική ποιότητα του προϊόντος και πιστεύουμε ότι το προϊόν θα επανακάμψει με την πραγματική μεγάλη διαφορά που έχει σε σχέση με όλα τα άλλα φυσικά μεταλλικά νερά, πιστεύουμε ότι σύντομα ο καταναλωτής θα το καταλάβει και θα το αντιληφθεί».

Πηγή: Αετός των Τζουμέρκων (24-1-2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου