Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Την προσωπική παρέμβαση Παπακωνσταντίνου για Ε-65, Αχελώο και φράγμα Μεσοχώρας ζήτησε ο Αγοραστός...

   Ο Υπουργός Οικονομικών έκανε δεκτή την πρόταση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να συγκαλέσει σύσκεψη για τον αυτοκινητόδρομο με κατασκευαστικές εταιρείες και τράπεζες.


Την προσωπική παρέμβαση Παπακωνσταντίνου για Ε-65, Αχελώο και φράγμα Μεσοχώρας ζήτησε ο Αγοραστός

 Πρόταση να ξαναρχίσουν τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε-65 στη βάση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη σημερινή του συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Υφυπουργό κ. Φίλιππο Σαχινίδη.

 Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την πρόθεσή του να υπάρξει συνάντηση με τις κατασκευάστριες εταιρείες και τις τράπεζες ώστε να αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με τη χρηματοδότηση.

 Στην τοποθέτησή του ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε την αναγκαιότητα να συνεχιστούν τα έργα στην Ε-65 αναδεικνύοντας τη βαρύνουσα σημασία του αυτοκινητοδρόμου για την ώθηση της ανάπτυξης και την άρση της απομόνωσης της Δυτικής Θεσσαλίας.
 Είπε ακόμη ότι ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία, η συνέχιση της χρηματοδότησης των μεγάλων έργων υποδομής αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθει ξανά η Ελλάδα σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης.

 Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέδειξε τα προβλήματα που δημιουργεί η αναστολή των έργων στην Ε-65 επισημαίνοντας ότι έγιναν 450 απολύσεις αλλά και το ότι αφαιρούνται 30 εκατ. ευρώ που εισέρεαν μηνιαίως στην τοπική οικονομία.

  Στην τοποθέτησή του ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στα έργα του Αχελώου αλλά και στη Μεσοχώρα ζητώντας να παρέμβει ο υπουργός Οικονομικών. Ειδικά για τη Μεσοχώρα, τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει η λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού συνεισφέροντας στην παραγωγή «καθαρής ενέργειας».

  Στην τοποθέτησή του επίσης πρότεινε να χρηματοδοτηθούν οι Περιφέρειες από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να πληρωθούν οι τεχνικές εταιρείες για τα έργα που έχουν κάνει αλλά και να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα έργα που είναι σε εξέλιξη ώστε να ολοκληρωθούν και να αποδοθούν στην κοινωνία....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου