Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Χωρίς σύνταξη οι Μεσοχωρίτες συνταξιούχοι του ΟΓΑ...


Δεν τους έφτανε η απομόνωση, ο βαρύς χειμώνας, η εγκατάλειψη και η οικονομική κρίση, τώρα δεν εισπράττουν και την πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ. Δεκάδες συγχωριανοί μας που έγκαιρα συμπλήρωσαν το απογραφικό του ΟΓΑ και δήλωσαν ότι επιθυμούν να παραλαμβάνουν τη σύνταξή του στο σπίτι τους –πληρώνοντας μάλιστα για αυτό και 3 ευρώ το μήνα -, το Μάρτιο έμειναν χωρίς σύνταξη!! Μάταια περίμεναν τα ΕΛΤΑ να τους πληρώσει. Απογοήτευση, οργή και απόγνωση από ανθρώπους που με μεγάλες δυσκολίες και κόπο έφτασαν στη συντάξιμη ηλικία, όπου τα λίγα ευρώ που εισπράττουν κάθε μήνα μπορεί να μην τους φτάνουν για να ζήσουν, τους παρέχουν όμως την αξιοπρέπεια να μπορούν να πιουν ένα καφέ στο φτηνό καφενείο του χωριού καθώς –κυρίως – και να δώσουν ένα μικρό, αλλά πολύτιμο χαρτζιλίκι στο αγαπημένο τους εγγόνι.
Ποιος λοιπόν είναι αυτός που τους στερεί αυτή τη χαρά και ικανοποίηση; Τα ΕΛΤΑ; Ο ΟΓΑ; Η κυβέρνηση και η Τρόικα; Το μνημόνιο;  Ή η κακή τους τύχη που επέλεξαν να ζήσουν στο τόπο τους;
Το θέμα προέκυψε την Παρασκευή. Περιμένουμε τη Δευτέρα να δούμε τις ενέργειες του Προέδρου της ΤΚ Μεσοχώρας Γιώργου Χονδρού, αλλά και να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει και ποιος ευθύνεται. Κυρίως όμως πρέπει  να λυθεί αμέσως το πρόβλημα, γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να κατέβουν στη Πύλη για να εισπράξουν τη σύνταξή τους.
Αν αποδειχτεί ότι αυτή η υπόθεση συνδέεται με τη σχεδιασμένη κατάργηση των ΕΛΤΑ στη Μεσοχώρα, τότε οι ευθύνες ΟΛΩΝ των αρμοδίων είναι τεράστια.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ: http://mesochoranet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου