Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Δείτε τι υπάρχει δίπλα στο χωριό μας....στα Θεοδώριανα...

Δεκάδες συγχωριανοί και φίλοι του χωριού και του χιονιού, αψήφησαν τις μετεωρολογικές προβλέψεις και ανέβηκαν στα Θεοδώριανα και στο 
 Sample Image
Καθαρή Δευτέρα στα Θεοδώριανα(φωτό: Δ. Στεργιούλης)
"Λιβάδι" στο Πάρκο Χειμερινών Δραστηριοτήτων, για να περάσουν μια ομολογουμένως αξέχαστη Καθαρή και ...κάτασπρη  Δευτέρα. Όσοι είχαν ανεβεί από το προηγούμενο βράδυ, έστησαν ένα μικρό αποκριάτικο γλέντι, που αργότερα με το τσίπουρο να ρέει άφθονο, εξελίχτηκε σε έναν "ανηλεή" νυχτερινό χιονοπόλεμο  στους ρυθμούς της "Κωστηλάτας" και με τον υδράργυρο κολλημένο σταθερά αρκετά κάτω από το μηδέν.
 Ο καιρός δεν μας έκανε το χατίρι και το γλέντι που έιχαμε προγραμματίσει για την Καθαρή Δευτέρα με ζωντανή μουσική και καλύτερη οργάνωση, δεν έγινε. Αν και το χιόνι άρχισε να πέφτει από το πρωί, αυτό δεν εμπόδισε αρκετούς (πάνω από εξήντα άτομα) να ανέβουν μέχρι το Σταυρό στα 1450 μέτρα υψόμετρο, μέσα σε πέπλο ομίχλης και τσουχτερό κρύο, να γευτούν φασολάδα και νηστίσιμα και να πάιξουν στο χιόνι. Νωρίς το απόγευμα ή χιονόπτωση και ο παγετός, άρχισαν να μην αστειεύονται και όλοι αποχώρησαν με ασφάλεια και χωρίς κανένα πρόβλημα.
 Τέτοια εκδήλωση και κάτω από αυτές τις συνθήκες γίνεται για πρώτη φορά στο χωριό και δείχνει με τον πιο εμφανή τρόπο ότι σαν Θεοδωριανίτες δεν έχουμε σκοπό να εγκαταλέιψουμε το χωριό στη μοίρα του. Έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα αντέχουμε. Κόντρα στις συγκυρίες, όλοι μαζί φορείς, σύλλογοι, συγχωριανοί, φίλοι του χωριού, θα τα καταφέρουμε. 

Δείτε και βίντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου