Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Στη ΝΕΤ το Σάββατο και πάλι το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα του ΠΟΔΤ...

Στην ΝΕΤ το Σάββατο και πάλι το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα του ΠΟΔΤ

Την Τρικαλινή παράδοση αλλά και αντιπροσωπευτικούς χορούς από την Μακεδονία, παρουσιάζει το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τρικκαίων στην εκπομπή «Στην υγειά μας» της ΝΕΤ με τον Σπύρο Παπαδόπουλο.



Η εκπομπή θα προβληθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 10 τα βράδυ.

Οι χορευτές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πραγματοποίησαν μια άψογη εμφάνιση την οποία θα απολαύσουμε στους τηλεοπτικούς δέκτες.  Μαζί τους βρέθηκε  ο Τρικαλινός μουσικός και τραγουδιστής  Άρης Ντίνας που εντυπωσίασε με την αυθεντική ερμηνεία του.  Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Νικόλαος Σούλιος, υπεύθυνος του Δ.Χ.Σ. ο οποίος έκανε τοποθέτηση σχετικά με την ιστορία  και τις δραστηριότητές του.

Για πολλοστή φορά το Δ.Χ.Σ. συμμετέχει σε εκπομπές της ΝΕΤ, δίνοντας το στίγμα της θεσσαλικής παράδοσης και προβάλλοντας τα Τρίκαλα στο πανελλήνιο. Το πλούσιο ιστορικό των εμφανίσεων αυτών ξεκίνησε από το 1978 με την εμφάνιση του Δημοτικού Χορευτικού Συγκροτήματος σε λαογραφική εκπομπή του Παναγιώτη Μυλωνά και ήταν η αιτία που για πρώτη φορά συνεργείο της τηλεόρασης  μετέβη στην επαρχία για εξωτερικά γυρίσματα.  Εντυπωσιακή  υπήρξε επίσης η εμφάνιση του ΔΧΣ  στο μεγάλο τρίωρο αφιέρωμα  για τα  Τρίκαλα που έκανε  ο Χρήστος Μυλωνάς  σε εκπομπή του στο κρατικό κανάλι. Εξαιρετική ακόμα υπήρξε η ρξε η εμφάνιση σε εκπομπή της ΝΕΤ  όπου  παρουσιάστηκε  στο πανελλήνιο, η εξαιρετική 4πλή  κασετίνα  ψηφιακών  δίσκων  «Μουσική Παράδοση των Τρικάλων», στην έκδοση της οποίας συμμετείχε ο Δήμος Τρικκαίων. 


ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου