Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Το ΡΟΝΥ, το μοναδικό ελληνικό αυτοκίνητο ξανάρχεται... αν πάρει την έγκριση του υπουργείου!!!

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΑΡΗΓΑΓΕ Η ΕΛΛΑΔΑ...

Το ΡΟΝΥ, το μοναδικό ελληνικό αυτοκίνητο που έγραψε ιστορία τη δεκαετία του 1970 - '80, πρόκειται να επανεκδοθεί με νέα "ελληνική" πλατφόρμα και νέα αντιρρυπαντική τεχνολογία. 
Η εταιρία ΝΑΜΚΟ (National Motor Company) αποφάσισε να ξαναβάλει μπροστά τη γραμμή της παραγωγής του και για τον λόγο ότι υπάρχουν φανατικοί φίλοι του παλιού ΡΟΝΥ, αλλά και για τον πρόσθετο λόγο, ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από χώρες του εξωτερικού για το "βιοτεχνικό πρότυπο" αυτοκινητοβιομηχανίας, που αντιπροσωπεύει η ΝΑΜΚΟ.
Μάλιστα, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ήδη κατασκευάζονται τα πρωτότυπα PONY 4, τα οποία δοκιμάζονται σε διάφορες συνθήκες, σκληρές και μη, σε θερμοκρασίες και εδάφη, σε συσχετισμό κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων και ωφέλιμου φορτίου για να επιλεγεί ο βέλτιστος συνδυασμός για την παραγωγή ενός δυνατού και φθηνού αυτοκινήτου. Τα σχέδιά του είναι, για ευνόητους λόγους, απόρρητα και δεν θα δουν το φως της δημοσιότητας προτού εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Η επανέκδοση του PONY 4 και η κυκλοφορία του στην Ελλάδα, ωστόσο, θα κριθεί από το εάν θα καταφέρει να εξασφαλίσει "έγκριση τύπου" από το υπουργείο Μεταφορών, όπως ήδη διαθέτει από τη Γερμανία, αλλά και από το εάν θα διευθετηθεί παλιά οικονομική διαφορά της με την Εθνική Τράπεζα.

Ο πρόεδρος της ΝΑΜΚΟ International AG, Πέτρος - Τζαννέτος Κοντογούρης, υποστηρίζει ότι "η εταιρία έχει δικαιωθεί με τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου", την οποία "πρέπει να αποδεχτεί η τράπεζα και να εφαρμόσει τον Νόμο 3259/2004, Άρθρο 39". Αν ξεπεραστούν τα προβλήματα, η εταιρία φιλοδοξεί να ξεκινήσει και η παραγωγή του PONY 4 μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2012 και η διάθεσή του από το καλοκαίρι του ίδιου έτους.
"Η ιδέα ξεκινά από το ότι υπάρχουν χώρες που επιθυμούν να έχουν μικρές εθνικές αυτοκινητοβιομηχανίες για δικούς τους λόγους. Ένας από αυτούς είναι και επειδή το υψηλό κόστος συντήρησης και ανταλλακτικών των πολυεθνικών αυτοκινητοβιομηχανιών, ουσιαστικά δεν ταιριάζει με το οικονομικό προφίλ των καταναλωτών αυτών των χωρών, που επιθυμούν φθηνά, αλλά ανθεκτικά αυτοκίνητα, με φθηνά ανταλλακτικά", δηλώνει ο πρόεδρος της NAMCO.
"Το φτερό του ΡΟΝΥ κοστίζει μόλις 32 ευρώ, η πόρτα μόλις 26 ευρώ. Είναι ένα τίμιο, οικονομικό, 'ατσάλινο' αυτοκίνητο. Η πίεση που δεχόμαστε από ενδιαφερόμενους, μας υποχρεώνει να ανταποκριθούμε και να δείξουμε τα νέα μας μοντέλα σε κίνηση και τις δυνατότητες που έχει μια αυτόνομη, μικρή και ευέλικτη αυτοκινητοβιομηχανία να καλύψει πλήρως, όλο τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου", προσθέτει.
Το βενζινοκίνητο PONY 4 θα κυκλοφορήσει για επαγγελματική ή και ιδιωτική χρήση, σε τιμή που έχει προ-κοστολογηθεί στα 6.910 ευρώ. Η προσπάθεια των κατασκευαστών είναι να μην ξεπερνάει τα 7.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου